Gisteren hoorde ik dat een vrouw van mijn hardloopclub is overleden door een ongeluk op de snelweg met een spookrijder. Ze was 48 jaar en had 2 jonge zoontjes.

Ik ken deze vrouw niet, maar toch grijpt het nieuws me echt enorm aan. Waarom? Ten eerste omdat ik ook in dezelfde leeftijdsfase zit. En ten tweede denk ik:

Het kan zo afgelopen zijn!

Ik denk altijd dat ik nog alle tijd heb om mijn doelen te realiseren. Hopelijk is dat ook zo, maar je hebt natuurlijk nooit die garantie. En als je van plan bent om iets te gaan doen, waarom dan wachten en uitstellen, terwijl je het nu al wil? Wat houdt je dan tegen, en wat is er over een tijd (een maand, een jaar) anders dan nu dat je het dan wel gaat doen? Je kunt altijd vandaag al beginnen met een kleine stap op weg naar je doel.

Ik moet ook denken aan mijn middelbare schooltijd. Een goede vriendin van mij, Babette, was het voorbeeld van een sportieve, vrolijke, gezonde meid… totdat ze ziek werd en overleed. Inmiddels ben ik 30 jaar verder en nog elke dag ben ik dankbaar voor alle mooie mensen en ervaringen in mijn leven en besef ik hoeveel geluk ik heb. Regelmatig denk ik terug aan Babette en vraag ik me af: haal ik alles uit mijn leven wat er in zit en ga ik vol voor mijn dromen? Dat deed zij namelijk wel, en ik voel me verplicht naar haar toe om dat ook te doen. En wat een geluk dat ik mijn dromen kan najagen!

Dat is dan ook mijn boodschap voor nu: sta eens stil bij waar je nu staat en stel jezelf de vraag: leef ik het leven zoals ik dat nu wil? Ik hoop het echt voor je! Maar misschien denk je dan wel: ja, nou, niet helemaal, maar echt iets veranderen is heel moeilijk. Ik kan je verzekeren: als je het met een plan doet, en een heel duidelijk doel en stapje voor stapje dan lukt het je echt! Ik dacht een jaar geleden ook nog niet dat ik nu 3 x per week zou hardlopen en bijna hoofdpijnvrij door het leven zou gaan, en het is mij ook gelukt. En het kost me bijna geen moeite meer, omdat mijn acties nieuwe gewoontes zijn geworden.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het krijgen van een gezondere leefstijl zodat je o.a. gaat afvallen? Vraag dan een gratis sessie (via skype) met me aan, waarin ik je minimaal 2 gouden tips geef om af te vallen!

Enjoy life!

Gratis sessie