Het is feest! Het is maandagochtend en ik zit aan de koffie met gebak. Waarom? Om mijn successen te vieren!

Ik ben iemand die niet snel tevreden is en het altijd beter wil doen. Ik ben erg ongeduldig bij het bereiken van mijn doelen. Een stukje opvoeding en een stukje karakter. Bij het bereiken van mijn doelen focus ik me vooral op wat er nog niet goed gaat en wat er allemaal nog moet gebeuren. Erg? Nee, daar is natuurlijk niks mis mee, tenzij het me in de weg gaat zitten en ik me laat meeslepen door alles wat er nog niet goed gaat. En geloof me, dat gebeurt regelmatig! Laatst zat ik weer in zo’n moment, en gelukkig liet mijn coach me inzien dat ik teveel aan het focussen was op het verkeerde.

Het is heel belangrijk om er bij stil te staan wat er tot nu toe allemaal wel al is gelukt en wat je wel al bereikt hebt. En soms moet je dan echt even diep nadenken. Het stomme is dat je er al weer heel snel aan gewend bent als iets is gelukt, dan is het normaal en voelt het niet als iets bijzonders. Maar dat is het dus wel. Schrijf maar eens op wat je tot nu toe al hebt gedaan, onderweg naar je doel. Ook kleine succesjes zijn heel belangrijk. Wedden dat je vanzelf een goed gevoel krijgt? Een paar voorbeelden van mij:

  • ik ga volgende week de 10 km rennen bij de CPC-loop, terwijl ik een jaar geleden nog niks deed aan sporten.
  • ik heb mijn eigen praktijkruimte.
  • ik heb elke maand workshops gepland tot aan de zomer.
  • ik heb mijn eigen programma van Plan jezelf Slank ontwikkeld.
  • ik eet een stuk gezonder dan een paar jaar geleden, waardoor ik me fitter en gezonder voel, en veel minder hoofdpijn heb.

Kies een moment en sta er bij stil: schrijf je successen op en wees trots op wat je hebt bereikt.

Succes met het opschrijven van je successen!