Oké, sommige darters zouden best wel wat af kunnen vallen :). Maar daar heb ik het nu niet over. Ik las vandaag dit stukje in het AD:

 

Phil Taylor is zijn motivatie kwijt

In het kort komt het er op neer dat hij de motivatie niet meer op kan brengen om door te gaan. Het reizen breekt hem op en hij wil meer van zijn kleinkinderen gaan genieten.

Eerst de overeenkomst tussen darters en mensen die willen afvallen: je hebt allebei een doel. Voor darters hangt dat letterlijk voor hun neus. Hoe helder en duidelijk heb jij jouw doel voor ogen?

De volgende vraag is: wat doe jij als jij de motivatie even kwijt bent? Hieronder een paar tips:

  • Zorg ervoor dat je je doel heel duidelijk hebt. Visualiseer je doel, maak een moodboard, het maakt niet uit hoe je het doet, doe wat voor jou werkt. Je doel bepaalt je richting. Je afvalproces gaat niet alleen maar goed, en op het moment dat je in een dip zit helpt je doel je weer verder. Als je het lastig vindt om je doel helder te krijgen, ga dan terug naar het moment dat je begon met afvallen, toen was je supergemotiveerd en bedenk waarom je ooit bent begonnen, waar je het ook al weer allemaal voor doet.
  • Accepteer dat het even wat minder gaat. Op het moment dat je er van alles bij gaat halen, bijv. jezelf veroordelen (‘stom dat ik toch weer teveel heb gegeten’) of negatieve gedachten (‘zie je wel, het gaat toch nooit lukken’) wordt de dip alleen maar groter en ben je verder van huis. Zeg tegen jezelf: ‘Oké, dit is gebeurd, we gaan nu weer verder’. De mensen die succesvol zijn, zijn dat omdat ze weer opstaan en doorgaan na een tegenslag.
  • Evalueer: kijk objectief wat er gebeurd is, waardoor je even de motivatie kwijt bent, en stel jezelf de vraag: ‘Wat kan ik nu anders doen?’
  • Bedenk wat je allemaal deed toen je wel in de flow zat. Ga die acties nu ook weer doen, je zal zien dat je dan ook vanzelf weer in de flow komt.

Ik wens opa Phil een mooie tijd met zijn kleinkinderen, en wij gaan weer gemotiveerd verder!

Kun jij wel wat extra motivatie gebruiken op het gebied van gezonde voeding? Woensdagavond 15 februari geef ik de workshop Sweet Control. Je wordt suikerbewust, leert de echte feiten over suiker, leert etiketten lezen, leert wat je het het beste wel kunt eten. Ben je er bij?