Ja, echt, ik heb op oudejaarsochtend oliebollen als ontbijt genomen. Mijn man stond ze lekker vroeg te bakken, en er gaat toch niets boven een warme oliebol met poedersuiker. Oké, jawel, 2 oliebollen.

Goede voornemens

Nu is het weer een nieuw jaar en waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel één goed voornemen gemaakt op het gebied van je gezondheid. Misschien baal je er van dat je tijdens de feestdagen en tussendoor teveel gegeten hebt en kan het zijn dat je voornemen is: en nu ga ik echt afvallen! Je wilt het natuurlijk meteen goed en drastisch aanpakken met snel resultaat, en je hebt al een dieet uitgezocht dat je wil gaan volgen.

Ik kan wel ongeveer voorspellen wat er gaat gebeuren, en dat heeft echt niks te maken met mijn vertrouwen in jouw motivatie of wilskracht.

Vol goede moed

Je begint vol goede moed aan een nieuw dieet, heb alle gezonde producten in huis gehaald (tenminste, ik hoop dat dat bij dat dieet hoort) en ziet al snel resultaat. Je zal het best goed volhouden, totdat er een moment komt dat je merkt dat je het niet meer zo goed vol kan houden. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar het kan zijn dat deze manier van eten niet bij je past, je de eetregels van iemand anders volgt (het zijn niet jouw eetregels), je te weinig calorieën binnen krijgt. Wat het precies bij jou is, weet ik natuurlijk niet, maar ik weet wel één ding:

bij mij werkte het wel zo. Ik herken dit natuurlijk ook, heb het ook jarenlang zo gedaan. Na de decembermaand was ik aangekomen, ging ook ik streng lijnen en hield het na een tijdje ook niet meer vol.

Mijn manier om af te vallen

Nu is het bij mij echt anders: ik ben ook een paar kilo aangekomen tijdens de feestmaand, net als vroeger. Maar het grote verschil is dat ik nu rustig blijf, en terugval op mijn plan. Dus ik zorg ervoor dat ik de acties van mijn plan weer helder heb en ik ga gewoon de komende weken mijn acties weer volgen, zodat ik weer snel op gewicht ben.

Heb jij eigenlijk al een plan voor jezelf hoe je het afvallen dit keer succesvol gaat aanpakken? Grote kans dat het dan wel lukt!  Ik help je graag jouw acties helder te krijgen.

Oh ja, ik heb trouwens wel enorm genoten van de oliebollen!

Laat me hieronder weten wat jij nu precies gaat doen om af te vallen.

Succes!